Kerekek és Görgők

 • 02_Pevodyn

  Kerekek és görgők futófelületének anyagai

  Az anyagmozgató gépek kerekeit és görgőit különböző körülmények között használják, ennek megfelelően a futófelületnek is vannak különböző anyagai. Az egyik ilyen csoport a poliuretán elasztomoreké, amiket kivétel nélkül melegen öntenek. Ezekkel nagyon jó minőségű anyagot hoznak létre, amiket öntés után hőkezelnek. Anyaguk nyomot nem hagyó, alacsony az indulási és gördülési ellenállásu, jó a kémiai anyagokkal szembeni ellenállásuk, legyen szó ásványi olajakról, zsírokról vagy oldószerekről.

 • 7

  Kerekek kiválasztási szempontjai

  Számos tényező és egyedi felhasználói igények figyelembe vétele szükséges a megfelelő kerék, vagy görgő kiválasztásához. Gyakran csak a gyakorlatban történő kipróbálás vezet a megfelelő döntéshez.

 • Gyalogkíséretű targonca meghajtókereke

  Kerekek és görgők típusai, azaz mikkel találkozhatunk egy emelőgépen

  A raktári anyagmozgató gépnek lehetnek különböző kerekei és görgői, ezeket most felépítésük és a szerelési helyük szerint vesszük sorba. Természetesen azokról a kerekekről lesz szó, amiken a talajon gurul a targonca, nem pedig az oszlop vagy a kitolószerkezet görgőiről. Ezeket a gépeket optimálisan egy sima felületű ipari padlóhoz tervezték, ami a kerekek futófelületének anyagán és a felépítésén is látszódik.

 • Vulkollan_heat_resistance

  Kerekek és görgők fizikai és kémiai tulajdonságai

  Az anyagmozgató gépek a legkülönbözőbb körülmények között dolgoznak: szükség lehet rájuk egy fagyasztóban éppúgy, mint trópusi körülmények között, de működhetnek robbanásbiztos vagy savas környezetben is. Ezek mellett a tervezőknek számos más tényezőt is figyelembe kell venniük, ezeket foglaljuk össze az alábbiakban.

 • 03

  Kerekek és görgők csapágyazása

  A teherbírástól, sebességtől, munkakörülményektől, stb. függően háromféle különböző csapágyazást használnak a görgőiknél és kerekeknél: siklócsapágyakat, görgőscsapágyakat vagy golyóscsapágyakat.

 • Osszes_01

  Gyakran ismételt kérdések a poliuretán görgőkkel és kerekekkel kapcsolatban

  Hogyan számolható ki egy kerék maximális teherbírása?
  Mit kell figyelembe venni nagy sebességek és nagy távolságok mellett?
  Hogyan érhető el nagyobb tapadás nedves felületeken?
  Hogyan érhető el a legjobb irányíthatóság és kopásállóság?
  Ebben a cikkben ezeket és sok mást megválaszolunk...