Kerekek és görgők típusai, azaz mikkel találkozhatunk egy emelőgépen

Kerekek és görgők típusai, azaz mikkel találkozhatunk egy emelőgépen

A raktári anyagmozgató gépnek lehetnek különböző kerekei és görgői, ezeket most felépítésük és a szerelési helyük szerint vesszük sorba. Természetesen azokról a kerekekről lesz szó, amiken a talajon gurul a targonca, nem pedig az oszlop vagy a kitolószerkezet görgőiről. Ezeket a gépeket optimálisan egy sima felületű ipari padlóhoz tervezték, ami a kerekek futófelületének anyagán és a felépítésén is látszódik.

Gyalogkíséretű targonca meghajtókereke

Gyalogkíséretű targonca meghajtókereke

 Meghajtókerék

A raktári targoncák meghajtókerekének feladata a hajtáslánc által átadott erőt mozgássá alakítani. Általánosan egy hajtóművet szerelnek a meghajtó villanymotor és a kerék közé, ami a megfelelő áttételezés miatt szükséges. Sebességváltó és tengelykapcsoló a ezeken gépeken nincs, a menetmotor állandó közvetlen kapcsolatban van a hajtóművel. A gép sebességét a menetvezérlő elektronika a villanymotor meghajtásával vezéreli, a menetirány váltását pedig a forgási irány fordításával. Ha például menetprogramot változtatunk a targoncán (mint általában a teknősbéka-nyúl nyomógombokkal), akkor a hajtáselektronika beállítását változtatjuk meg. Sokszor szöghajtásról is beszélhetünk, mikor a meghajtómotor tengelyiránya vertikális, a keréké pedig horizontális. A forgást a csapágyazott kerékagy biztosítja, amire csavarkötéssel van rögzítve a meghajtókerék: a fém felnire sütött-ragasztott általában poliuretán futófelületű alkatrész.

Támasztókerék

Gyalogkíséretű targonca esetében használják. A gépen a kezelő felől az egyik oldalon vagy pedig középen van a hajtókerék. Előbbi esetben az ellentétes oldalra kerül a támasztókerék, utóbbi esetben kétoldalról támasztja vázszerkezetet. Ezek a stabilizáló kerekek azt a célt szolgálják, hogy menet közben kanyarodáskor se tudjon a targonca eldőlni, meghajtókereke mindig a földön legyen. Egy vízszintesen csapágyazott villába vannak szerelve a kerekek, ami biztosítja, hogy a menetirány változtatása esetén el tudjon kanyarodni. Természetesen maga a kerék is csapágyazva van. Sokszor függőlegesen állítható, hogy a menetkerék jól illeszkedjen a talajhoz. A cserealkatrészt csapágyazva küldjük, de tartóvilla nélkül. Az anyaga kemény poliuretán. A futófelület nagy teherbírású és jól tűri a magas sebességeket is.

Villagörgő

Villagörgő

Villagörgő

A gyalogkíséretű targonca vagy a kézi raklapemelő, béka villái alá szerelt görgőket nevezzük így. Mivel ezeknek az emelőgépeknek nincs ellensúlyuk, így a teher alatti villagörgő biztosítja a gép egyensúlyát, lehetővé teszi a rakomány emelését. A görgők csapágyazva egy fix tengelyre vannak szerelve. Anyaga általában poliuretán vagy keményebb műanyag.

 

Kézi raklapemelő kereke

Kézi raklapemelő kereke

Kézi raklapemelő kormányzott kereke

A békát a hátulra duplán szerelt kormányzott kerékkel tudjuk fordítani. Anyaga lehet poliuretán, műanyag vagy gumi. A gumi futófelület a legpuhább, nagy a gördülési ellenállása és alacsony sebességekhez alkalmas, viszont rossz talajhoz ajánljuk használatát. A kerekeket csapágyazva szállítjuk.

Tolóoszlopos targonca első támasztókereke

A gép felépítésének megfelelően egy meghajtókereke és két első támasztókereke van. A támasztókerekek a gép első felére vannak szerelve a kitolószerkezet két oldalán található nyúlványokra.