Gyakran ismételt kérdések a poliuretán görgőkkel és kerekekkel kapcsolatban

Hogyan számolható ki egy kerék maximális teherbírása?

Egy kerék maximális terhelhetősége a szélességtől és az átmérőtől függ. Általában a következő képlet használható a kiszámításához:

Szamitas_01

 

 

 

D = átmérő

W = szélesség

Ez a képlet kb. 6 km/ó sebesség mellett helytálló a PEVOPUR® és VULKOLLAN®  93° Shore A keménységű futófelületeknél.
Sima padlókon 6 km/ó-nál kisebb sebesség mellett, a következő képlet használható:

Szamitas_02

 

 

 

 

PEVOPUR® megfelelő az alacsonyabb sebességeknél, a VULKOLLAN® nagyobb igénybevételekhez használható.

Mit kell figyelembe venni nagy sebességek és nagy távolságok mellett?

A nagy sebesség és a nagy távolság mellet figyelembe kell venni a kerekekben fejlődő hőt. A kerék futófelületére vonatkozó irányérték a kerék teljes átmérőjének 5-10 %-a. A VULKOLLAN® 93° Shore A  keménységű (standard) változatát ajánljuk futófelületnek ilyen alkalmazásokhoz.

Hogyan érhető el nagyobb tapadás nedves felületeken?

Ilyenkor a nagyobb tapadás eléréséhez a TRACTOTHAN®-t ajánljuk, egy VULKOLLAN® alapú szabadalmaztatott összetett anyagot. A TRACTOTHAN®-al  10 %-al több tapadás érhető el.

Hogyan érhető el a legjobb irányíthatóság és kopásállóság?

A 93° Shore A keménységű VULKOLLAN®  biztosítja a legjobb irányíthatóságot és kopásállóságot. Az irányíthatóság további javítása érdekében a futófelület korona profillal látható el. Azonban ez speciális ötnőformákat igényel. Alternatív megoldásként a kereket forgácsolni is lehet úgy, hogy korona mintázatuk legyen.

Mi a normál súrlódási együtthatója a VULKOLLAN® gumiknak betonon?

A VULKOLLAN®  normál súrlódási együtthatója beton padlón µ = 0.3 … 0.5. Magasabb tapadási súrlódás is elérhető, habár az ebből következő magas mechanikai feszültségek jobban koptatják a futófelületet.

Hogyan lehet a kerekek kopással szembeni ellenállását javítani?

A kerekek változatos alkalmazása miatt nem lehet általánosan megállapításokat tenni a kopással szembeni ellenállásukról. Mindemellett, ha a maximális terheléshez szükséges kerék méretnél nagyobbat használunk, az szintén javítja a kopásállóságot.

Hogyan lehet a vezetési kényelmen javítani?

Egy jó arányt kell kialakítani a futófelület csillapító tulajdonságai és hőfejlődése között, a futófelület vastagságát ezért a hajtott kerék átmérőjének a 10 %-ra kell méretezni akkor, ha a kerék átmérője kisebb,  mint 200 mm.   Nagyobb átmérőknél és nagy ütőterhelésnél (egyenetlen padló, padkák) akár 40 mm széles futófelület is szükséges lehet. A futófelület keménységének a csökkentése növelheti a vezetési kényelmet, de a teherbírás aránytalanul csökken.

Milyen anyagok használhatók a tömör gumi helyettesítésére?

A tömör gumi  terhelési kapacításának tartományában (ami megközelítőleg  40 %-a VULKOLLAN® 93° Shore A terhelhetőségének), 75° Shore A keménységű PEVOSOFT®  használható. A csillapítási tulajdonságok a tömör gumiéhoz hasonlóak, kissé nagyobb teherbírás mellett. Ugyanakkor a PEVOSOFT® nem hagy nyomot és jó kémiai ellenálló képességgel rendelkezik. A visszapattanási rugalmassága jobb, az álló helyben összelapulás esélyét.

Elektromosan vezető VULKOLLAN® kerekek is kaphatók?

A Räder Vogel kifejlesztette a szabadalmaztatott VULKOLLAN-ELF® anyagot az elektrosztatikus feltöltődés megakadályozására. Ez az anyag mutatja a 93°-os Shore A keménységű VULKOLLAN®  kiváló tulajdonságait,de 104 ohm alatti az ellenállása. A különleges adalékanyagok csökkentik a kerekek végső teherbírását 20 %-al. Ezért – ipari gépek esetében – a legnagyobb terhet cipelő keréken ne alkalmazzunk VULKOLLAN-ELF® gumit, ha lehetséges. Sokféle VULKOLLAN® kerék készülhet VULKOLLAN-ELF® technológiával is.

A VULKOLLAN®futófelület elszíneződése befolyásolja az élettartamot és minőséget?

Az NDI (naftalin-1,5-diizocianát) alapú poliuretán, mint a VULKOLLAN®, elszíneződhet az UV sugárzás, kémiai hatások miatt. A barna elszíneződés egyre intenzívebb lesz a hosszú távú hatások mellett. Az elszíneződés nem befolyásolja a VULKOLLAN® futófelület élettartamát és minőségét.